Flux de stiri


Romanii cumpara mai multe abonamente TV si vorbesc mai putin la telefon

Retransmisie TV

La finalul anului 2018 s-a inregistrat o crestere de 3% a numarului de abonati la servicii de retransmisie TV furnizate contra-cost, numarul total de utilizatori ajungand la 7,64 de milioane. Tendinta inregistrata in anii precedenti a continuat si in 2018, unii abonati au trecut de la satelit – DTH (-5%) la cablu (+6%) sau IPTV (+13%).

Evolutia telefoniei mobile

La sfarsitul anului 2018, in Romania erau 22,7 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila, inregistrand o usoara crestere de 1%. Dintre acestia, 12,7 milioane, in crestere cu 5%, erau utilizatori pe baza de abonament si 9,9 milioane, in scadere cu 4%, erau utilizatori activi pe baza de cartele preplatite.

Evolutia telefoniei fixe

Piata serviciilor de telefonie fixa continua sa inregistreze scaderi atat din punct de vedere al numarului de linii de acces (-6%, pana la 3,66 milioane), cat si din cel al traficului (-17%, pana la 2,3 miliarde minute).

Ca urmare a acestor evolutii, media lunara a traficului de telefonie fixa efectuat de catre un locuitor a ajuns la numai 10 minute in 2018, in scadere cu 17% fata de cea din 2017.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri