Flux de stiri


Câștigătorii concursului ”Prietenii Pompierilor”

          Peste 100 de copii s-au întrecut, astăzi, pentru trofeul ”Prietenii Pompierilor”.

Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, concursul ”Prietenii Pompierilor” s-a desfășurat pe stadionul ”1 Mai” din municipiul Dorohoi.

Concurenții au susținut două probe; Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu zece întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor. La proba practică, elevii și-au arătat îndemânarea și viteza la „pista cu obstacole” și la „ștafeta de 400 de metri cu obstacole”.

Locul I la categoria fete a fost obținut de echipajul Liceului Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, iar la categoria băieți/mixt de echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

          Pe a doua treaptă a podiumului au urcat, la categoria fete, echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoșani, iar la categoria băieți/mixt echipajul Liceului Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla.

Locul III, la categoria fete a fost adjudecat de elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Dumbrăvița, iar la categoria băieți/mixt echipajul Școlii nr. 7 Botoșani.

Concursul ”Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situații de urgență, precum și de promovare a atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în situații de risc.

          Organizatorii au fost sprijiniți de către membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Dorohoi, dar și de voluntari din cadrul proiectului național ”Voluntari din Pasiune”.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri