Flux de stiri


Prețurile la carnea de miel în orașele din România au explodat

Galați
La marile magazine, carcasa de miel se vinde cu 27 lei kilogramul, în timp ce crescătorii de la sate cer 16 lei pe kilogramul de miel tăiat și 10 lei pe kilogram pentru animalul viu. „Sunt miei puțini pe piață, asta înseamnă prețuri mai mari”, a declarat fermierul Daniel Lupașcu.

Vrancea
În județul Vrancea, sunt fermieri care își vând animalele pe Facebook. Ei au postat pe rețeaua de socializare anunțuri care conțin prețul și numerele de contact. „Dăm start comenzilor de miei! Preţul va ramâne același de anul trecut, 20 lei /kg carcasa și 12 lei/kg viu. Pentru detalii sau comenzi vă așteptăm în privat sau la telefon”, scrie pe contul de Facebook al fermierului Stelian Crancu, din satul Ciolăneşti, judeţul Vrancea.

Brăila
,,Anul acesta, noi am vândut mielul în viu cu 12,5 lei pe kilogram. Acum preţul a scăzut la 10 lei kilogramul în viu”, a explicat Ion Serafim, crescător de ovine din localitatea Salcia Tudor, judeţul Brăila.

Alba
În judeţul Alba, mieii vii se vând cu 10-12 lei kilogramul, în timp ce un kilogram de carne costă între 20 şi 25 de lei.

Brașov
În Brașov, potrivit crescătorilor de oi din județ, mieii se vând cu 11 lei kilogramul „în viu” și 24 de lei kilogramul de carne.

Constanța
Carnea de miel se vinde în Constanța la prețuri cuprinse între 22 și 25 de lei pentru un kilogram, la fel ca anul trecut, însă prețul poate fi chiar mai mic, dacă achiziția este făcută urmărind ofertele de pe Facebook.

Cluj
În Centrul AgroTransilvania din Cluj-Napoca se sacrifică și se vând miei începând de marți, la prețul de 25 de lei kg în carcasă.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri