Flux de stiri


Inspectorii DSVSA au confiscat peste 9.000 de kg de carne de pui preparată!

În perioada dinaintea sărbătorilor pascale și a mini vacanței de 1 Mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Botoșani a efectuat controale cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în această perioadă în care, în mod tradițional, consumul de carne crește.

Potrivit informațiilor furnizate de DSVSA în cadrul Colegiului Prefectural de marți, în județul Botoșani, sacrificarea se face în cinci laboratoare autorizate sanitar-veterinar și se asigură controlul permanent în piețe agroalimentare în vederea verificării produselor alimentare expuse la vânzare către consumatorul final.

În urma verificărilor efectuate de inspectorii DSVSA Botoșani, au fost aplicate 6 amenzi și 4 avertismente, în valoare totală de 27.800 de lei.

De asemenea, au fost emise 4 ordonanțe de închidere a activității pentru unități de alimentație publică și au fost sechestrate 3 tone de morcov din comerț.

DSVSA Botoșani informează că „a fost confiscată și denaturată la unitate specializată cantitatea de 9.307 kg carne de pui preparată, în valoare de 160.000 lei”.

„Avertizăm și pe această cale toți consumatorii să-și facă cumpărăturile numai din unități autorizate sanitar-veterinar, unde toate produsele de origine animală și non animală sunt verificate și provin numai din unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar, și să renunțe la cumpărături ocazionale din locuri nedestinate vânzării produselor alimentare”, Minodora Vasiliu, director în cadrul DSVSA Botoșani.

Reprezentanții DSVSA  precizează că au fost făcute controale în supermarket (9), hipermarket (2), depozite alimentare (22), magazine alimentare (63), baruri (9), cofetării, patiserii (3), piețe agroalimentare (10), măcelării (16), carmangerii (3), pescării (8), unități de colectare/ambalare ouă (1), mijloace de transport produse de origine animală (2), unități de procesare lapte (5), centre de colectare lapte (73), exploatații profesionale de creștere a animalelor (10), exploatații non profesionale de creștere a animalelor (11), puncte debarcare pește (1).

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri