Flux de stiri


Meningita lovește din nou România

Au fost descoperite două cazuri de meningită. În acest caz, boala a fost depistată la o fetiță din Italia, care a venit în vizită în Botoșani și la o altă adolescentă în vârstă de 15 ani, care a fost trimisă în stare gravă la un spital din judeţul Iaşi.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, adolescenta, a fost adusă la spital în cursul zilei de luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisă de urgență la Iaşi.

„Am fost anunţaţi de reprezentanţii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situaţia la Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi. Am început propria anchetă epidemiologică şi urmează să aşteptăm rezultatele analizelor”, a declarat,directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

Starea fetei din Italia este stabilă. A fost internată la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Botoșani. Momentan, nu se poate despre un focar al acestei boli.

Săptămâna trecută, în câteva ore, meningita a ucis o tânără din capitală.

Cu toate acestea, vaccinul împotriva meningitei nu va fi introdus în schema obligatorie de vaccinare, a anunţat ministrul sănătăţii.

Meningita are simptome asemănătoare pneumoniei sau amigdalitei, însă odată apărută rigiditatea coloanei cervicale, intoleranţa la lumină şi durerea în capul pieptului, pacientul nu poate să se ridice brusc sau să se aplece în faţă. Netratată, boala e fatală la copii. Descoperirea la timp a bolii este crucială şi orice întârziere poate avea repercusiuni care pot pune în pericol viaţa copilului: surditate, retardul mental şi chiar moartea.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri