Flux de stiri


Mercedes Benz blindat cu ţigări de contrabandă, confiscat la Iaşi

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 55.000 de ţigări de contrabandă în valoare de 27.500 de lei.

În data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, pe timpul unei acţiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, marca Mercedes Benz, înmatriculat în Lituania şi condus de cetăţeanul moldovean M.A., în vârstă de 33 de ani.
În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au observat că ocupanţii autoturismului au un comportament agitat, motiv pentru care au procedat la verificarea amănunţită a autoturismului. Astfel, au descoperit, într-un loc special amenajat în podeaua dublată a autovehiculului, cantitatea de 54.980 de ţigări (2.749 pachete).
Bărbatul a declarat că intenţiona să comercializeze ţigările pe piaţa neagră din municipiul Iaşi, pentru a obţine profit.
Țigările în valoare de 27.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora, în valoare de 14.280 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri