Flux de stiri


Mândria ,,națională” a Liceului Pedagogic ,,Nicolae Iorga” Botoșani

Respect, integritate, demnitate, toleranță, disciplină, patriotism, stimularea performanței individuale, dar și a cooperării prin asigurarea de șanse egale la educație sunt aspectele fundamentale pe care profesorii Liceului Pedagogic ,,Nicolae Iorga” din Botoșani le transmit zilnic elevilor săi. Sârguința, munca tinerilor însetați de cunoaștere și dorința lor de a-și depăși limitele și a ajunge cât mai sus și-au spus cuvântul, aducându-le titlul de ,,olimpici naționali”.

ATANASIA BÂRLĂDEANU (clasa a XII-a F) se găsește printre cei doisprezece reprezentanți ai județului nostru la etapa finală a Olimpiadei de limba și literatura română, care se va desfășura între 22 și 26 aprilie, la Colegiul „Ion Kalinderu” din Bușteni. Prezența sa în finala națională de la Bușteni e o încununare a muncii unui elev sârguincios, îndrăgostit de carte, tenace, smerit și cuviincios.

 ,,Literatura naşte dorința de cunoaştere a nevăzutului, a neauzitului, a neîntâlnitului, a evadării sau izolării, a regăsirii sinelui„.

MARIA-ISABELA SUCILĂ (clasa a XI-a F) a obținut premiul III la etapa județeană a aceleiași Olimpiade de limba și literatura română, premiul II la istorie și calificarea la etapa națională a competiției, care va avea loc în Săptămâna Mare, la Drobeta Turnu Severin.

Cu cel mai mare punctaj dintre toți participanții, din toată țara, la toate nivelele, la secțiunea TIC, s-a impus RĂZVAN POLITIC (clasa a X-a C, 21 de puncte peste locul II). El este primul în clasamentul național și va lua parte, pentru a doua oară consecutiv, la finala acestei Olimpiade, ce va avea loc la Arad, între 16 și 18 mai.La Olimpiada Județeană de istorie ANDREEA CALISTRU (clasa a XII-a H) s-a clasat pe primul loc, astfel încât va participa la Olimpiada Națională, care se va desfășura în perioada 22-26 aprilie la Drobeta Turnu Severin.

La Olimpiada Județeană de limba franceză, ROXANA HLATCU (clasa a XII-aH) a obținut un binemeritat loc I, calificându-se, pentru a treia oară consecutiv, în faza finală a competiției, care va avea loc între 22 și 26 aprilie, la Bistrița.

A treia olimpică națională a clasei a XII-aH este ROXANA NIȚĂ. Ea va reprezenta județul la etapa națională a Olimpiadei de geografie. Aceasta va merge la Târgu Mureș, între 29 aprilie-5 mai.

Roxana Niță, Roxana Hlatcu, Andreea Calistru

În data de 16 februarie a.c., a avut loc faza județeană a Olimpiadei de limbi clasice (greacă și latină). DELIA ȘTEFĂNESCU (clasa a VIII-a B ) și RAOUL-ALEXIS IPATE (clasa a X-a F) au obținut premiul I și ne vor reprezenta la etapa națională, care va avea loc între 2 și 4 mai, în frumoasa noastră urbe.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri