Flux de stiri


Ambasada României în SUA. Ambasadorul George Cristian Maior a susținut, în premieră pentru un reprezentant al României, un discurs în plenul Camerei Reprezentanților a statului Arizona

Ambasadorul George Cristian Maior a susținut, în premieră pentru un reprezentant al României, un discurs în plenul Camerei Reprezentanților a statului Arizona. În discursul său, ambasadorul George Maior a mulțumit pentru onoarea acordată, de a se adresa reprezentanților statului Arizona.

Ambasadorul român a arătat că România este unul dintre cei mai apropiați aliați ai Statelor Unite, într-o regiune dificilă, cu multe provocări, situată în flancul estic al NATO. “Să nu uităm că Peninsula Crimeea se află la mai puțin de 150 de mile de țărmul României”, a punctat el. El a arătat că parteneriatul se bazează pe valori și interese comune, pe care România și Statele Unite le împărtășesc pe deplin, subliniind faptul că țara noastră, conform sondajelor de opinie, este cea mai pro-americană țară din Europa, românii având sentimente pozitive față de SUA. George Cristian Maior a precizat că dimensiunea economică și comercială a parteneriatului s-a dezvoltat spectaculos în ultimii ani, mari companii americane investind în România, ceea ce arată potențialul pe care țara noastră îl are în acest domeniu.

Ambasadorul român a punctat și deținerea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, precizând faptul că țara noastră consideră că parteneriatul dintre SUA și UE trebuie consolidat în beneficiul ambelor părți, fiind necesară menţinerea unui dialog transatlantic constructiv şi substanţial pe temele de interes comun.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri