Flux de stiri


Scena viitorilor actori! Festivalul concurs de teatru ”Lyceum” în plină desfășurare.

În această săptămână, 08-14 aprilie 2019, se desfășoară cu mare entuziasm și dedicare ediția a XXIII-a a Festivalului de teatru pentru liceeni „Lyceum” organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, o instituție ce încurajează de ani buni domeniul cultural al orașului și sprijină activitățile ce au ca scop dezvoltarea personală a cetățenilor.

Este festivalul cu cele mai frumoase rezultate pe plan național, tinerii fac teatru, creează roluri, spectacole descoperindu-și talentele, urmându-și destinele și împărtășind numai stări de bine publicului.

Mulți tineri găsesc în teatru un refugiu, un mod de a-și exterioriza sentimentele lăuntrice și de a face pe alții fericiți cu ajutorul pasiunii lor. Teatrul este o artă ce necesită timp, dedicare și mai ales dorința de a promova cât mai expresiv activitățile din sfera artelor, a exprimării emoțiilor într-un mod magic, ce hipnotizează la propriu receptorul.

Pe scenă interpretează trupe ale liceelor de elită, aflate în competiție acerbă pentru revendicarea premiului și al privilegiului de a merge la etapa următoare, unde în anii precedenți trupele de teatru din Botoșani au strălucit și s-au făcut remarcate în manieră pozitivă.

Marele premiu… Arătam fericiți? N-ai idee ce sunete de soprană, ce dansatori profesioniști am devenit , ce lacrimi, îmbrățișări, mulțumiri și aplaude am avut, simțit..” spune Pașa Anamaria Larisa, elevă din trupa de teatru „Alter” a Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri