Flux de stiri


Incendiu într-un bloc de garsoniere din Truşeşti

Panică într-un bloc de garsoniere din comuna botoşăneană Truşeşti în această dimineaţă, după ce bunurile dintr-o magazie amenajată într-un luminator, la etajul II, au luat foc.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după ora 09.00. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale Gărzii de Intervenţie Truşeşti şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi pompierii voluntari din comună.

          La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din magazie, existând pericolul ca flăcările să se extindă la şase garsoniere şi o magazie. Un fum înecăcios era atât pe casa scării, cât şi în locuinţe, la nivelul etajelor II şi III..

Concomitent cu acţiunea de stingere, s-a intervenit pentru salvarea a 20 de persoane printre care un copil şi un bătrân cu probleme locomotorii. Evacuarea s-a făcut prin exteriorul clădirii, cu ajutorul scărilor din dotare, dar şi pe casa scării, locatarii fiind protejaţi cu măştile de protecţie ale salvatorilor. Zece dintre persoanele evacuate, printre care şi un copil, au primit îngrijiri medicale la faţa locului deoarece au suferit atacuri de panică sau au inhalat fum. Acestea au refuzat transportul la spital.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor, au intervenit 18 pompieri militari şi voluntari, timp de cca. două ore. Au ars bunurile din magazie şi au fost afectate cinci uşi de acces din garsoniere. S-au protejat bunurile din cele 44 de garsoniere din clădire.

Cauza probabilă de incendiu o constituie un bec incandescent lăsat sub tensiune, amplasat lângă materiale combustibile.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri