Flux de stiri


”Copilărie, zâmbet și culoare în albastru – bleu european”

Peste 300 de copii, educatori, părinți, bunici și simpli spectatori au fost prezenți în după amiaza zilei de azi (miercuri, 1 iunie), în Parcul ”Mihai Eminescu” Botoșani (zona Foișorului mic). Ei au umplut aleile parcului, în zona aleasă, cu frumoase desene pe asfalt.
Evenimentul, intitulat ”Copilărie, zâmbet și culoare în albastru – bleu european” a fost inițiat, în formatul actual, de doamna profesoară de educație plastică Alina Gavril .
S-au anunțat și și fost prezenți copii de la Școlile generale nr. 11, 12,13 și 16 din Botoșani precum și de la Grădinițele 4 și 14. Dând curs apelului Europe Direct Botoșani, au fost bineveniți și alți copii: de la Asociațiile Inimi la Unison, Ne trebuie speranță, Buzz Media, de la Palatul Copiilor, de la Liceul de artă, precum și cei veniți individual.
Copiii au făcut desene pe asfalt, dar nu numai: s-au jucat, au schimbat impresii, au cântat (Școala nr. 12, prof. Lăcrămioara Balan și Gabi Nechifor) iar, la final, membrii cercului de orientare turistică de la Palatul Copiilor, multipli campioni naționali, au declanșat un concurs în temă.
Centrul Europe Direct Botoșani a asigurat o parte din creta colorată specială, planșe-suport și premii pentru micii artiști, constând în cărți cu povești europene și hărți. A fost amenajată și o bancă plină cu jucării donate care au fost împărțite cu generozitate celor mai mici participanți.
În pofida previziunilor meteo nu a fost nevoie de umbrele, fiindcă soarele a strălucit cu generozitate.

În după amiaza zilei precedente Centrul Europe Direct a fost partener la o ieșire în mijlocul naturii, la tabăra Agafton, organizată de Asociația Inimi la Unison (Prof. Alina Răileanu). Au participat peste 70 de copii și tineri, alături de părinți și educatori. Copiii și tinerii au făcut mișcare în aer liber cât timp a fost soare, continuând întâlnirea, plini de bună dispoziție, la interior (concursuri, cântece, jocuri distractive), pe timpul unei furtuni trecătoare .
Galerii foto:
Agafton:
Parcul Mihai Eminescu

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri