Flux de stiri


1 iunie în siguranţă, alături de pompieri!

Peste 2500 de copii au sărbătorit „Ziua Internaţională a Copilului” alături de  pompieri.

Încă de la primele ore ale dimineţii, copii de toate vârstele însoţiţi de cadre didactice, dar şi de părinţi, au intrat pe porţile subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Botoşani, Dorohoi, Săveni, Ştefăneşti şi Truşeşti.

Aceştia au petrecut mai multe ore alături de salvatori, timp în care au aflat despre principalele activităţi desfăşurate de pompieri şi au vizionat tehnica din dotare folosită în situaţii de urgenţă, fie că este vorba de incendii, inundaţii, accidente rutiere sau alte calamităţi. Musafirii au asistat la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare.

Copiii au îmbrăcat pe rând haina de pompier, au folosit pentru prima dată pistolul cu apă şi au urcat în autospecialele de intervenţie. Cei mai curajoşi au aflat cum se protejează servanţii pompieri când intervin pentru stingerea incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie. 

La Detaşamentul de Pompieri Botoşani, vizitatorii au făcut cunoştinţă cu „Gorun”, câinele – pompier, care a executat câteva exerciţii demonstrative, momente extrem de apreciate de audienţă.

Secretele meseriei de pompier le-au fost dezvăluite şi copiilor care au  trecut pe Pietonalul „Grigore Ghica” din municipiul Dorohoi, unde a fost organizat un punct de informare preventivă. Aceştia au avut ocazia să vadă autospecialele de intervenţie şi să afle cum funcţionează şi în ce situaţii sunt folosite autospecialele sau accesoriile din dotare.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire i-au învăţat pe cei mici cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, prezentându-le materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor derulate la nivel naţional „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale” şi „Nu tremur la cutremur

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri