Flux de stiri


Sfaturi de la pompieri, puse în practică de botoşăneni

Campaniile de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă derulate premergător Sfintei Sărbători a Învierii Domnului de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi-au atins scopul.  Dovadă că botoşănenii au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la pompieri pe timpul Sărbătorilor Pascale, este şi numărul mic de apeluri de ajutor înregistrat în această perioadă.

Astfel, în perioada 29 aprilie – 2 mai, forţele I.S.U. Botoşani au fost solicitate să intervină în 84 de situaţii de urgenţă, respectiv patru incendii (unul de vegetaţie uscată), patru misiuni pentru asigurarea măsurilor p.s.i. pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, o intervenţie pentru transportul unei persoane bolnave din apartamentul  proprietate la ambulanţă, două misiuni de transport apă în localităţile afectate de secetă, o misiune pentru salvarea unui animal dintr-un mediu ostil vieţii, o misiune de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul desfăşurării unui meci de fotbal, o intervenţie pentru înlăturarea unei bucăţi de tencuială de pe un bloc care se putea desprinde oricând şi răni trecătorii, o misiune pentru asanarea unei fântâni, o alarmă falsă la Botoşani, o intervenţie pentru descarcerarea unei persoane care a fost rănită într-un accident rutier produs pe raza oraşului Darabani şi 67 intervenţii SMURD pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

Pe timpul intervenţiilor, au fost salvate/asistate 73 de persoane şi au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 200.000 lei.

Valoarea bunurilor distruse în urma incendiilor a fost estimată la cca. 15.000 de lei.

 

 

          Comparativ cu Paştele trecut, (perioada 10 – 13 aprilie 2015), numărul solicitărilor s-a înjumătăţit.

          În zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi luni, forţele ISU Botoşani au executat 32 de activităţi de recunoaştere în tren şi acţiuni de educare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă, la lăcaşele de cult.

În noaptea de Înviere, pompierii botoşăneni au desfăşurat 44 de acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, la biserici.

           Pe 1 şi 2 mai, inspectorii de prevenire în colaborare cu jandarmii, specialiştii Direcţiei Silvice Botoşani şi reprezentanţi ai Ocolului Privat „IRI” Focşani au efectuat acţiuni de informare preventivă în zonele de agrement aferente fondului forestier din judeţ.

          I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Scrieti un comentariu



Comentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri