Flux de stiri


A început concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste” ediția 2016

149 școli din 30 de județe au fost selectate să participe la lupta pentru premiul cel mare și pentru trofeul „Școala Zero Waste 2016”. 14.073 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor participante iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată la Timișoara. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Iași, cu 22 de școli, urmat de Dâmbovița cu școli înscrise în competiție.

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 18 Aprilie – 27 Mai. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă pentru școala câștigătoare si un laptop pentru cel mai dedicat și implicat elev oferite de Continental, partener al proiectului. Profesorii coordonatori ai primelor trei școli caștigătoare în Concursul „Școala Zero Waste” ediția 2016 vor primi câte o tabletă, puse in joc tot de partenerul concursului, Continental.

Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri