Flux de stiri


Deputatul PSD Tamara Ciofu reia acțiunile de testare gratuită a glicemiei și tensiunii arteriale pentru botoșăneni

Deputatul PSD Tamara Ciofu reia pe 7 aprilie a.c. acțiunile de testare gratuită a glicemiei și tensiunii arteriale pentru botoșăneni, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Anul acest Organizația Mondială a Sănătății a decis să aducă în atenția publică diabetul zaharat, o boală severă, cronică de metabolism.
Între orele 11.00-15.00 vor fi amplasate câte două corturi cu personal medical de specialitate în zona pietonalului Unirii și Pieței Centrale din municipiul Botoșani, unde fiecare cetățean își va putea testa glicemia și tensiunea arterială. De asemenea, vor fi distribuite materiale informative în care vor fi prezentate cauzele apariției diabetului, simptomele, tratamentul care trebuie urmat, precum și modalitățile prin care se poate preveni și combate această maladie.
„Am luat decizia de a continua acțiunile de testare a glicemiei și tensiunii arteriale pentru că este important ca botoșănenii să își poate face o evaluare a riscurilor de îmbolnăvire, în special în ceea ce privește diabetul. În același timp, aceste activități de control medical și informare publică reprezintă cele mai bune metode de prevenire, depistare și educare a cetățenilor de lua din timp măsuri pentru sănătatea lor”, a explicat medicul Tamara Ciofu.
Diabetul reprezintă o boală cronică gravă, netransmisibilă, caracterizată printr-un nivel ridicat al glicemiei în sânge, provocat de defecte în producerea și folosirea necorespunzătoare a insulinei în organism. Această maladie are o frecvență mare în populație și cunoaște o evoluție severă mai ales în stadiile avansate. Este foarte important ca cetățenii să știe cum să prevină și mai ales să trateze diabetul.
Aproximativ 2 milioane de români trăiesc cu această boală.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2030, există pericolul ca diabetul să reprezinte cea de-a șaptea cauză de deces, pe glob.
„Diabetul poate să afecteze viața fiecăruia dintre noi, de la copii până la adulți. Rolul nostru este acela de a lua măsuri astfel încât această maladie să fie descoperită la timp și să nu apară complicații”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri