Flux de stiri


7 aprilie 2016, Ziua Mondială a Sănătății

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează anual în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948. În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății selectează un domeniu prioritar al sănătății publice, de interes global, ca temă pentru Ziua Mondială a Sănătății.

Tema pentru acest an este Diabetul zaharat.

            Diabetul este o boală cronică, metabolică, netransmisibilă, caracterizată prin niveluri ridicate ale glucozei din sânge care poate duce în timp la deteriorarea gravă a inimii, vaselor de sânge, ochilor, rinichilor și nervilor. Prevalența diabetului zaharat a crescut constant în ultimele decenii. Jumătate din pacienți nu prezintă niciun simptom, diagnosticul stabilindu-se după depistarea complicațiilor cronice ale diabetului zaharat, sau ca urmare a analizelor de laborator efectuate cu ocazia altor probleme de sănătate. Aproximativ 2 milioane de români trăiesc cu această boală. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2030, există pericolul ca diabetul să reprezinte cea de-a șaptea cauză de deces, pe glob.

            O mare parte din cazurile de diabet zaharat pot fi prevenite. Un stil de viață sănătos s-a dovedit a fi eficient în prevenirea sau întârzierea apariției diabetului de tip 2, iar prin menținerea greutății corporale normale, angajarea în activități fizice regulate si o dieta sănătoasa se poate reduce riscul de diabet zaharat. De aceea, educaţia pentru sănătate este foarte importantă pentru aceşti pacienţi, atât în controlul şi monitorizarea bolii, cât şi în prevenirea sau amânarea complicaţiilor.

            Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății 2016, Colegiul Medicilor Botoșani face un apel public la sporirea atenţiei acordate sănătăţii, dorind ca populaţia generală sa conștientizeze responsabilitatea pe care o are în menţinerea sănătăţii. În cadrul campaniei de celebrare a Zilei Mondiale a Sănătății 2016, Colegiul Medicilor Botosani desfășoara activităţi de informare si distribuţie de materiale informativ-educative.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri