Flux de stiri


Creșteți acum investițiile în turism și produceți locuri de muncă bine plătite în acest sector

În cadrul Conferinței la Nivel Înalt organizată de Comisia Europeană cu tema “Atragerea de investiții în Turism”, eurodeputata PSD Claudia Țapardel a susținut că numai prin investiții în domeniul turismului se poate reduce șomajul în rândul tinerilor și se pot susține cariere de succes în acest sector.

“Comisia Europeană trebuie să acționeze și să investească mai mult în turism. Concluzia la care trebuie să ajungem este că turismul poate oferi cariere de succes pentru tinerii europeni care se află astăzi într-o situație critică”, a declarat Claudia Țapardel, copreședinta Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și Patrimoniu Cultural.

Una dintre soluțiile la problema șomajului în rândul tinerilor poate fi dezvoltarea de cariere de succes în domeniul turismului, este de părere Claudia Țapardel.

“Turismul este privit mai mult dintr-un punct de vedere sezonier. Un domeniu care oferă locuri de muncă numai câteva luni pe an. Cum schimbăm această mentalitate? Simplu: investim în educație specifică pentru turism, deschidem orizontul tinerilor și încurajăm mobilitatea în toată Europa. Un expert în turism sau în sectorul ospitalier este prețuit și are siguranța locului de muncă pe tot parcursul anului”, a argumentat eurodeputata.

Europarlamentarul PSD a insistat pe următoarele priorități: înființarea unei Academii Europene de Excelență în Turism și desemnarea în 2018 a unui An European al Turismului și Patrimoniului Cultural.

“Înființarea la nivel European a unei Academii dedicate Excelenței in Turism poate da un semnal puternic în toate sistemele naționale de educație. Dacă într-adevăr vrem să dezvoltăm aptitudini în turism și să formăm cariere de succes în acest domeniu, atunci trebuie să investim mai mult și să demarăm acțiuni concrete la nivel european. În acest sens Anul European al Turismului și Patrimoniului Cultural cred că ar reprezinta cel mai concret semnal de susținere pentru sectorul turismului din întreaga Uniune Europeană” a transmis Claudia Țapardel reprezentanților Comisiei Europene. 

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri