Flux de stiri


Legumele care țin cancerul de sân la distanță

După cum se știe, în cazul femeilor în vârstă, riscul de apariție a cancerului mamar crește, mai ales după ce intră la menopauză. Acest lucru este, de obicei, atribuit creșterii indicelui de masă corporală, ceea ce duce la creșterea conținutului de zahăr și de grăsimi în organism.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinologie and Metabolism, o dietă bogată în roșii ar putea proteja femeile aflate la menopauză de cancerul de sân.

Cercetătorii au găsit o corelație între alimentația bogată în roșii și produse din tomate și o creștere a producției de hormoni care controlează zahărul și metabolismul grăsimilor din organism. Dr. Adana Llanos, coordonatoarea studiului, a subliniat beneficiile dietei pe bază de roșii, chiar și după o perioadă relativ scurtă de timp.

În conformitate cu cele afirmate de Llanos, legumele și fructele sunt pline de substanțe nutritive esențiale, fitochimicale cum ar fi licopenul, și vitamine. Toate acestea contribuie la reducerea riscului de cancer de sân. Ea recomandă în continuare o porție zilnică de legume și fructe, pentru prevenirea cancerului de sân.

Citește articolul complet aici!

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri