Flux de stiri


Zi decisiva pentru Victor Ponta. Plenul Camerei Deputatilor decide daca aproba urmarirea penala ceruta de procurori

Plenul Camerei Deputatilor dezbate si voteaza marti solicitarea procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale a premierului Victor Ponta. Sedinta va incepe la ora 10.00.

Luni dupa-amiaza, Comisia juridica a decis sa respinga solicitarea DNA, dupa ce l-a audiat pe premier. „Impotriva” inceperii urmaririi penale au fost 18 voturi, iar „pentru” au votat 7 deputati.

Victor Ponta si-a rugat colegii deputati din Comisia Juridica sa dea „un vot juridic, nu politic” adaugand ca spera ca un premier sa nu se schimbe „de fiecare data cand un procuror are suspiciuni rezonabile”.

„Deciziile politice nu intra in sfera conflictelor de interese. A fost o colaborare intre doua societati de avocatura, nu intre doua persoane fizice. Imunitatea are tocmai rolul de a impiedica o putere sa abuzeze”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

Citeste integral pe hotnews.ro

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri