Flux de stiri


Sacalii au dat navala in judet

Sacalul, un animal al carui apritie este rara la noi in tara, a fost observat in multe localitati din nordul si nord-estul tarii. Animalele au migrat din sud, de-a lungul Prutului, si s-au stabilit la noi, deoarece nu exista lupi, dusmanii lor naturali.

Sacalii au fost zariti in zona Trusesti si Darabani pe fondurile de vanatoare, vanatorii impuscand sapte exemplare, cota de vanatoare stabilita fiind de noua. Ca și vulpea și câinii sălbăticiți, șacalii sunt o reala problemă pentru vânători și, în special, pentru administratorii de fonduri de vânătoare, intrucat se hrănesc cu puietul de vânat, de căprior și iepuri, dar și de mistreț mic.

Sacalul este un mamifer carnivor salbatic din familia Canidae, asemanator cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă şi cu botul ascuţit. Este originar din nordul Africii, sudul Asiei sau al Europei. În România, au pătruns acum jumătate de secol, mai întâi în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar ulterior au migrat aproape în toate zonele de câmpie și deal, unde își găsește ușor hrana. Numărul șacalilor crește de la un an la altul, singurul dușman natural fiindu-i lupul.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri