Flux de stiri


Romanul Xanax, 10.000 de exemplare tipărite în doar 8 luni de la apariție

Romanul Xanax, debutul în literatură al jurnalistului Liviu Iancu, având ca teme, printre altele, degradarea satului românesc în anii de după Revoluție, dar și dezvăluiri din lumea presei și cea de business, a ajuns la al patrulea tiraj în doar opt luni de la apariție și la peste 10.000 de exemplare tipărite. Astfel, Xanax se clasează în topul celor mai de succes romane românești publicate în 2019. Multe personaje din Xanax sunt ușor recognoscibile, de la foști miniștri, șefi de ziare și până la oameni de afaceri importanți sau personaje din show biz, redați necosmetizați în carte.
“Succesul Xanax dovedește interesul din ce în ce mai mare al cititorilor pentru autorii români. Cred că asta ne dorim cu toții, ca în librării să crească numărul de rafturi ocupate de cărți semnate de autori autohtoni”, afirmă Virginia Lupulescu, editor coordonator TREI.

Liviu Iancu spune că Xanax este un antidepresiv pe care l-a creat pentru a vindeca răni, printre care plictiseala, frica de lectură, falsa pudoare și ipocrizia. Faptul că de 20 de ani lucrează în presă i-a dat ocazia să stea în preajma unor personaje politice de prim rang și a multora dintre cei mai importanți oameni de afaceri din țară, pe care îi descrie dur și fără menajamente în Xanax.

„Atât de tare m-a deformat meseria asta încât, după două decenii de presă, dacă trec cu mașina pe lângă un accident oribil, primul gând e să-mi sun colegii și să le livrez știrea cu accidentul. Dacă pică un avion lângă mine, pe stradă, aș avea, probabil, același impuls. Presa te înrăiește, te abrutizează, iar o parte din Xanax vorbește despre mica luptă a unui mic jurnalist alcoolic și afemeiat cu această dezumanizare. Noi, jurnaliștii economici, suntem fericiți dacă am aflat primii o știre cu o mare companie care intră în insolvență și scriem asta senini, fără să ne gândim că în urma acelui faliment rămân familii pe drumuri și că-n casele fiecăreia se declanșează o dramă. Jurnalistul urmărește falimentul, pe când scriitorul ar trebui să vorbească despre dramele din spatele falimentului”, spune Liviu Iancu.

Scrieti un comentariu



Comentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri