Flux de stiri


Cresc amenzile auto. Amenzile de circulaţie cresc automat când salariul minim se măreşte.

Amenzile pentru contraventiile rutiere vor creste, de la 1 iulie, pentru a doua oara in acest an. Asta inseamna ca, de la aceasta data, soferii care incalca prevederile Codului rutier vor trebui sa scoata din buzunar chiar si pana la 2.100 de lei.

Prima crestere din 2015 a cuantumului amenzilor a avut loc la 1 ianuarie.

Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, conform Codului rutier. Avand in vedere ca, de la 1 iulie, salariul minim va fi marit de la 975 la 1.050 de lei, acest lucru va atrage automat si cresterea amenzilor pentru contraventiile rutiere.

Concret, incepand cu data de 1 iulie 2015, un punct-amenda va fi egal cu 105 lei, fata de 97,5 lei, cat este in prezent, scrie AvocatNet.ro.

Pentru olosirea telefonului mobil in timpul conducerii, nepurtarea centurii de siguranta si depasirea vitezei maxime admise cu 10-20 km/h, şoferii vor primi două puncte de amendă, mai precis 210 lei.

Cei care transporta minori fara a se asigura ca acestia poarta centura de sirguranta vor plăti echivalentul a 4 puncte de amendă, respectiv 420 lei.

Sursa: realitatea.net

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri