Flux de stiri


Caravana SMURD ”Fii Pregătit!”, din nou la Botoșani

Caravana SMURD “Fii pregătit!” de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă va ajunge, pentru a patra oară în județul Botoşani, în perioada 03 – 07 iunie a.c..

În prima zi, respectiv 03 iunie, centrul de formare mobil va fi în municipiul Dorohoi, în fața primăriei.

Marți, caravana SMURD „Fii pregătit!” va poposi în cel mai nordic oraș al țării, Darabani, fiind amplasată în fața Casei de Cultură „Theodor Balș”, iar miercuri, va ajunge în orașul Săveni, în fața primăriei.

Joi, pentru prima dată, centrul de formare mobil va ajunge în comuna Trușești, la Liceul „Demonstene Botez”.

Vineri, caravana SMURD „Fii pregătit!” va fi în municipiul Botoșani, în fața Palatului Administrativ.

Activitățile se vor desfășura în cele cinci zile, în intervalul orar 09.00 – 18.00.

În perioada 03 – 07 iunie, vor fi organizate cursuri de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență și activități de informare și educare preventivă cu privire la regulile de comportare premergător, pe timpul și după producerea unor situații de urgență generate de incendii, cutremure, inundații, etc.

Totodată, în caravană, în intervalul orar 09.00 – 12.00, se vor susține și cursurile școlii de vară în domeniul situațiilor de urgență,“Prezent şi Viitor în Siguranţă”, la care participă elevi botoşăneni de gimnaziu.

Grupuri de câte 50 de copii vor participa la cursurile organizate de pompieri.Cursanții vor fi evaluaţi cu privire la nivelul cunoştinţelor din domeniul situaţiilor de urgenţă acumulate. 30 dintre elevii care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării vor participa la Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care se va organiza la Memorialul Ipotești – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, în perioada 29 iunie – 05 iulie. 

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri