Flux de stiri


Școala Zero Waste Ediția 2019 și-a desemnat câștigătorii

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică destinat tuturor școlilor din învățământul gimnazial și liceal din România. Pe durata celor 10 săptămâni de concurs, școlile participante au fost încurajate (și punctate pentru asta) să organizeze vizite la stații de sortare a deșeurilor și de epurare a apei pentru a înțelege importanța colectării selective și importanța apei curate, să se implice în acțiuni de plantare, de voluntariat sau acțiuni de informare a comunității în care trăiesc despre posibilitățile pe care le au pentru a adopta un stil de viață sustenabil, să refolosească creativ deșeurile și să colecteze selectiv, pentru a forma o generație de tineri responsabili față de mediul înconjurător.

Cei peste 10.000 de elevi (din 175 de școli din 36 de județe) direct înscriși în competiția SZW2019 la secțiunea „Clasele V-VIII” au realizat 38 de acțiuni de curățenie și 41 de mici acțiuni de plantare (cu aproape 5.500 pomi plantați). Au fost recuperate 12 tone de plastic, 72 de tone de hârtie și carton, 3.8 tone aluminiu și 9 tone deee-uri.

Câștigătorii ediției cu numărul 7 a concursului Școala Zero Waste sunt:

Secțiunea CLASELE V-VIII
Locul I și Trofeul “Scoala Zero Waste” 2019 – Tablă interactivă, videoproiector și laptop oferite de Continental Anvelope Timișoara
Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Pucioasa, Dâmbovița

Următoarele școli clasate, care câștigă și participarea gratuită în Tabăra Zero Waste Summer Camp, sunt:
Locul II
Școala Gimnazială Nr. 1, Lehliu Gară, Călărași

Locul III
Școala Gimnazială Nr. 1, Pericei, Sălaj

Mențiuni
Școala Gimnazială „Sf. Dumitru”, Craiova, Dolj
Liceul Tehnologic Bîlteni, Structura Școala Gimnazială Nr. 1 Peșteana-Jiu, Pesteana Jiu, Gorj
Școala Gimnazială „Constantin Morariu”, Pătrăuți, Suceava

Mențiune specială – Participare Tabară
Școala Gimnazială Nr. 1, Logrești, Gorj
Școala Gimnazială Nr. 1, Ciurila, Cluj

Fiecare școală câștigătoare va desemna 5 copii care împreună cu profesorul coordonator vor participa în perioada 20 – 25 August la Tabăra “Zero Waste Summer Camp” organizată în Județul Arad. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2019 a Concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete, aparate foto și multe altele oferite de Continental Anvelope Timișoara, partener al concursului și de sponsorul competiției, Decathlon.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri