Flux de stiri


Conferinta de presa Catalin Predoiu

Partidul Național Liberal cere demisia premierului Victor Ponta! Suntem alături de președintele Klaus Iohannis în acțiunea sa politică de a reda demnitatea României și cetățenilor ei.

Victor Ponta nu mai poate rămâne în funcția de premier. Se află într-o situație gravă, imorală și nedemnă.

Premierul României este acuzat de spălare de bani. Este o infracțiune foarte gravă, care îi afectează nu numai propria imagine, ci și imaginea României.

Victor Ponta a respins cererea legitimă a președintelui Klaus Iohannis. Prin acest gest, Ponta sfidează românii. Victor Ponta pretinde că numai Parlamentul îl poate demite, așa cum odinioară Nicolae Ceaușescu pretindea că numai Marea Adunare Națională îl poate demite, într-un moment în care românii se aflau în stradă și îi cereau demisia.

Victor Ponta este în eroare: el a fost de două ori demis de către cetățenii României. Prima dată în 16 noiembrie, anul trecut – când a fost concediat printr-un vot clar, rușinos pentru domnia sa. A doua oară, astăzi, prin vocea președintelui Klaus Iohannis, cel mai legitim om politic al momentului, care se bucură de sprijinul popular al peste 70% dintre cetățenii României.

Dacă Victor Ponta se gândește puțin la România, la faptul că ea este deasupra noastră a tuturor, și nu pune înainte propriile interese și interesele Partidului Social Democrat, pleacă prin demisie din funcție astăzi!

Astăzi am avut explicația războiului purtat de luni de zile de către Victor Ponta și camarila sa împotriva justiției și a legii. Au declanșat acest război pentru a fugi de lege și de justiție. Au vrut și vor în continuare să modifice legile penale. Au încercat prin diverse canale să decredibilizeze Justiția, atacând magistrați de frunte care au demonstrat în serviciul public competență, profesionalism și, nu în ultimul rând, patriotism.

Partidul Național Liberal va fi pavăză pentru stabilitatea legilor și pentru independența Justiției. Aceasta pentru că Victor Ponta nu se îndreaptă doar împotriva Justiției, se îndreaptă împotriva României.

Demisia lui Victor Ponta este absolut necesară și pentru a salvgarda ideea și, practic, realitatea statutului de drept, a independenței Justiției.

Demisia lui Victor Ponta este motivată de un lung șir de fapte nedemne și păgubitoare pentru România. Ceea ce am văzut astăzi este poate cel mai grav dintre ele prin simbolismul său și prin derizoriul în care aruncă funcția de prim-ministru. Tot astăzi, am aflat și că Rompetrol va depune o cerere de lichidare, o cerere de faliment, în condițiile în care Victor Ponta a iertat această companie de 490 de milioane de dolari. Nici până astăzi nu știm care este situația negocierilor, nu știm ce s-a întâmplat cu memorandumul, nu știm ce se întâmplă cu investiția. Știm doar că Victor Ponta, printr-o semnătură, a iertat această companie de foarte mulți bani care nu sunt ai lui, sunt ai românilor.

Demisia lui Ponta este un act absolut necesar pentru demnitatea și interesele externe ale României. În acest moment, diplomația noastră este blocată de explicațiile pe care ambasadorii trebuie să le dea în legătură cu acuzațiile grave care se aduc prim-ministrului. Cum poate explica un ambasador într-o țară a Uniunii Europene că premierul României este acuzat de spălare de bani? Suntem pe primul loc la fraude cu fonduri europene, potrivit analizei OLAF. Cum poate garanta un premier acuzat de spălare de bani că lucrurile se vor îndrepta?

Demisia lui Victor Ponta este un act necesar, mai presus de orice, pentru că ar da satisfacție milioanelor de cetățeni români umiliți prin fraza pe care acesta a pronunțat-o și citez: “Votul este un moft”.

PNL cheamă toate forțele politice responsabile, pe fiecare parlamentar responsabil, indiferent de culoarea politică, să sprijine moțiunea de cenzură, care va reda demnitatea cetățenilor români prin votarea ei, dacă până la acea oră Premierul nu va demisiona.

Ori Victor Ponta, ori cetățenii români! Fiecare parlamentar are de făcut această alegere! Și noi, Partidul Național Liberal, îi chemăm să aleagă cetățenii români!

Chemăm societatea civilă să ni se alăture și să se alăture președintelui Klaus Iohannis în cererea sa de demisie a premierului Victor Ponta.

Cum spuneam: Victor Ponta a fost deja demis de două ori de către români. Îi rămâne gestul de demnitate și onoare de a formaliza plecarea sa. Dacă Victor Ponta are onoare, dacă se gândește la demnitatea României, pleacă astăzi din funcția de prim-ministru.

Faceți-o, domnule Ponta, și poate cândva românii vă vor ierta pentru ce le-ați cauzat!

Vă mulțumesc!

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri