Flux de stiri


Exerciţiu în caz de urgenţă laColegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani  a desfășurat pe data de 17 iunie, între orele 12.00 – 15.00, la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie la producerea unor situaţii de urgenţă.

Potrivit scenariului, în urma unei explozii în spațiul centralei termice, s-au produs mai multe situații de urgență: prăbușirea unor elemente de construcție, incendii, avarii la instalațiile de alimentare cu apă și energie electrică, dar și accidente rutiere.

Au fost simulate acțiuni de căutare-salvare ale persoanelor care au rămas blocate în sălile de clasă, stingerea unor incendii izbucnite în laboratorul de chimie și amfiteatru, descarcerarea unor persoane rămase captive în două autoturisme implicate într-un accident rutier, precum și de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată. 

În scopul stabilizării psihologice şi comportamentale a persoanelor aflate în criză, psihologi din cadrul structurilor județene Ministerului Afacerilor Interne și psihologi voluntari au acordat asistență psihologică pe timpul desfășurării exercițiului.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. De asemenea, în cadrul simulărilor a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri