Flux de stiri


Peste 3.000 de spectatori la a doua ediție a Festivalului de Film Românesc din Washington George Maior: „Festivalul de Film Românesc din Washington D.C., aflat la a doua ediție, reprezintă un adevărat brand de ţară”

Peste 3.000 de spectatori au participat la a doua ediție a Festivalului de Film Românesc intitulat “Reinventing Realism — New Cinema from Romania”, desfășurat în perioada 1-16 iunie 2019, în Washington, D.C.
Organizat de Ambasada României în SUA, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la New York și prestigioasa instituție culturală americană National Gallery of Art, Festivalul de Film Românesc din capitala americană a devenit unul dintre cele mai mari evenimente de promovare a cinematografiei naționale derulat în spațiul nord-american.
Festivalul a fost deschis în 1 iunie a.c., în prezența regizorului Daniel Sandu, actorului Ștefan Iancu, actriței Mihaela Sîrbu, criticului de film Mihai Fulger, vicepreședintelui ICR, Krizbai Béla Dan, a directorului ICR New York, Dorina Branea și a ambasadorului George Cristian Maior.
Festivalul a debutat cu proiecția filmului “Alice T.”, în regia lui Radu Muntean, film câștigător al premiului pentru cea mai bună actriță (Andra Guți) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

Proiecțiile filmelor au fost urmate de dialoguri cu publicul, la care au participat invitații festivalului.
“Noul val al cinematografiei românești, din care fac parte filme valoroase, apreciate atât de public cât și de critici, reprezintă un adevărat brand de țară. Festivalul de Film Românesc din Washington, aflat la a doua ediție, s-a impus deja drept cel mai important eveniment de prezentare a filmelor românești de calitate pe continentul nord-american, devenind un reper pentru public. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la succesul acestui festival, în mod deosebit invitaților și ne gândim deja la următoarea ediție”, a declarat ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior.
Printre filmele ce au putut fi văzute în cadrul festivalului s-au mai numărat “Fotbal infinit”, în regia lui Cristian Porumboiu; ”Marița”, în regia lui Cristi Iftime și „Pororoca”, regia Constantin Popescu. Filmele au fost prezentate la National Gallery of Art.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri