Flux de stiri


Candidatura României pentru găzduirea Conferinței Plenipotențiarilor din 2022 pe masa Consiliului UIT

În cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), care are loc în perioada 10 – 20 iunie 2019 la Geneva, președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a prezentat candidatura României pentru găzduirea Conferinței Plenipotențiarilor UIT din anul 2022 și a obținut acordul ţărilor membre pentru aceasta.

Candidatura țării noastre a fost aprobată de Guvernul României prin Memorandum în data de 4 aprilie 2019 și a fost depusă printr-o scrisoare oficială către Secretarul General al UIT.
Desemnarea statului gazdă a Conferinței Plenipotențiarilor UIT se face în două etape: în această primă etapă, România a primit acordul unanim al celor 48 de state membre ale Consiliului UIT. În perioada următoare, Secretarul General al Uniunii va consulta toate cele 193 de state membre ale UIT cu privire la organizarea PP-22 la București.

Conferința Plenipotențiarilor UIT 2022
Potrivit Constituției UIT, Conferinţa Plenipotenţiarilor este organismul suprem al Uniunii și are rolul de a adopta politica generală a UIT, planurile strategice şi financiare ale organizației şi de a alege conducerea acesteia (Consiliul UIT – mandatar al Conferinței Plenipotențiarilor, Secretarul General, Secretarul General adjunct, Directorul Biroului de Radiocomunicații, Directorul Biroului de Standardizare, Directorul Biroului de Dezvoltare și membrii Consiliului pentru Reglementări Radio). În cadrul acestui eveniment se decide viitorul organizaţiei în ansamblul său, capacitatea de a influența direcţii specifice legate de domeniul IT&C, cum ar fi convergența tehnologiilor, dezvoltarea Internetului şi serviciul universal.
Cea de-a 21-a ediție a Conferinţei Plenipotenţiarilor UIT din 2022 se va desfășura pe parcursul a trei săptămâni și va întruni peste două mii de participanți, inclusiv șefi de guvern, miniștri și alți delegați din cele 193 de state membre ale Uniunii, precum și reprezentanți ai companiilor de top din domeniul IT&C, ai instituțiilor academice și ai organismelor naționale, regionale și internaționale de profil.

Scrieti un comentariuComentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse.
Comentariile care contin injurii, expresii vulgare sau licentioase vor fi sterse.

Ultimele stiri